Allerzielenvesper 6 november

Op zondag 6 november, de zondag na Allerzielen, wordt een Allerzielenvesper gehouden in de Hooglandse Kerk. De Leidse Cantorij zal het Requiem in c van Luigi Cherubini uitvoeren.

Cherubini schreef zijn Requiem in c voor de herdenking van de executie van Lodewijk XVI  in 1816. Beethoven beschouwde Cherubini als de belangrijkste componist van zijn tijd. Het werk is zelfs uitgevoerd de uitvaartdienst van Beethoven.

In vergelijking met bijvoorbeeld het Requiem van Mozart, wordt dat van Cherubini nu nog maar weinig uitgevoerd. Komt dat misschien omdat tijdgenoten hem een mopperpot vonden? Een Franse collega heeft ooit opgemerkt dat Cherubini een zeer stabiel karakter had: hij was altijd wel ergens kwaad op! Niettemin wordt zijn Requiem ten onrechte nog slechts zelden op de muzieklessenaars gelegd, zo hoopt de Leidse Cantorij in deze allerzielenvesper aan te tonen.

Allerzielenvesper
Zondagmiddag 6 november
17.00 uur, Hooglandse Kerk Leiden

Leidse Cantorij o.l.v. Hans Brons
Organist: Willeke Smits
Pancras Brass (trompetten en pauken)
Liturg: ds. Jacob Korf