Via Crucis Vesper – 10 april 2022

Op Palmzondag 10 april er om 17.00 uur in de Hooglandse Kerk een vesper voor de stille week.
Uitgevoerd wordt de Via Crucis, een indringend werk van Franz Liszt geschreven in 1886 toen deze na een turbulent leven als concertpianist zich terug trok in een klooster en zich ging wijden aan het componeren van kerkmuziek. De 14 kruiswegstaties worden op de piano verklankt door de internationaal vermaarde pianist Willem Brons.

De Leidse Cantorij onder leiding van Hans Brons bezingt samen met sopraan Cait Frizzell het verhaal van het lijden en sterven van Jezus. Liturg is ds. Margreet Klokke. De vesper wordt georganiseerd door Bijzonder Kerkenwerk Leiden en mogelijk gemaakt door het Vitaliteitsfonds van de Protestantse Kerk Leiden en is vrij toegankelijk.

De Vesper is ook te volgen via livestream, klik hier