Leidse Cantorij zoekt alten en tenoren!

De Leidse Cantorij zoekt versterking. Er is plaats voor alten en tenoren. Heb je koorervaring, kan je redelijk van blad zingen en vind je het leuk om eens per maand mee te werken aan kerkdiensten en Evensongs, neem dan contact met ons op. We repeteren op maandagavond in de Hooglandse Kerk van 20.00 uur tot 22.15 uur.

De Leidse Cantorij bestaat uit ruim 30 leden en kent een evenwichtige leeftijdsopbouw. De Cantorij is verbonden aan de Leidse Binnenstadsgemeente, werkt maandelijks mee aan een kerkdienst en zingt op de kerkelijke hoogtijdagen. Daarnaast verzorgt de Cantorij diverse malen per jaar Evensongs binnen en buiten Leiden. Het repertoire van de Cantorij is breed en omvat muziek uit diverse stijlen en perioden. De nadruk ligt op de Engelse kerkmuziek en de vroege barok. Jaarlijks verzorgt de Leidse Cantorij een vrij toegankelijk adventsconcert dat voor menig luisteraar de ultieme voorbereiding op de kerstdagen is.

De Cantorij is op zoek naar alten en tenoren. Om goed te kunnen functioneren in de Cantorij is het van belang dat je over koorervaring beschikt, redelijk van blad kunt zingen en affiniteit hebt met kerkmuziek. Wat de Cantorij je kan bieden is: grote afwisseling in muziek, veel optredens en de mogelijkheid om te zingen in de prachtige Hooglandse Kerk met haar prachtige akoestiek en mooie orgels.

Upcoming events