Cantorij zingt het Sint Pancrasdag concert op 12 mei a.s.!

Op 12 mei a.s. is het de naamdag van de Sint Pancras, de patroonheilige van de Hooglandse Kerk. Dit wordt gevierd met een speciaal Sint Pancrasdag concert: zondag 12 mei om 20.15 uur in de Hooglandse kerk.

Het thema voor het Sint Pancrasdagconcert 2019 is het bijbelboek Hooglied ofwel "canticum canticorum". Tijdens  het concert worden motetten, cantates en anthems  vanaf de 16e eeuw tot heden  op teksten uit het Hooglied ten gehore gebracht. Zo zingt de Leidse Cantorij de cantate "Mein Freund ist mein van Georg Böhm" en voeren Emma Brown en Hans Brons "Meine Freindin du bist schön" uit van Johann Christoph Bach (een oom van Johann Sebastian). Op het programma staan verder werken van Palestrina, Monteverdi, Buxtehude, Finzi, Bairstow en Ireland. Bij de muziek van vóór 1800 wordt het fraaie De Swart-van Hagerbeerorgel uit 1565-1637 bespeeld door Willeke Smits. De 20ste eeuwse muziek wordt door haar begeleid op het onvolprezen Father Willisorgel uit 1892. Na het concert - dat geen pauze heeft en ongeveer 70 minuten zal duren - is er gelegenheid om een drankje te nuttigen in het hoogkoor van de kerk.

Medewerkenden zijn Emma Brown - mezzo-sopraan, Hans Brons bas, Willeke Smits  - orgel en de Leidse Cantorij. Toegang is vrij. Het concert is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Vitaliteitsfonds van de Protestantse Gemeente Leiden.