Recent News

Vier Kerst met de Leidse Cantorij! (15 dec. 2018)
Read more…
HET 45ste ADVENTSCONCERT VAN DE LEIDSE CANTORIJ VIERT DE VREDE (1 dec. 2018)
Op zondag 23 december vindt het 45ste Adventsconcert van de Leidse Cantorij plaats in de Hooglandse kerk te Leiden. Het concert staat in het teken van vrede, en viert in het bijzonder het einde van de Eerste Wereldoorlog, dit jaar een eeuw geleden. Het veeltalige programma heeft als motto “Vrede op aarde, Friede auf Erden, Good will toward men”. Het koor wordt gedirigeerd door Hans Brons. Willeke Smits bespeelt het De Swart/Van Hagerbeer-barokorgel en het romantische Willis-orgel, zowel als begeleider en als solist. Emma Brown verleent haar medewerking als soliste (mezzosopraan) en als componist. Aanvang: 20:15 uur; toegang gratis, met deurcollecte na afloop; voorkeursplaatsen voor sponsors en donateurs.
Read more…
Herdenking Leidens Ontzet (6 okt. 2018)
Op 3 oktober verleende de cantorij medewerking aan de herdenking van Leidens Ontzet in 1574. De dienst in de stampvolle Pieterskerk is het oudste onderdeel van de 3 oktober festiviteiten en wordt sinds 1574 onafgebroken gehouden. Samen met de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht o.l.v. sergeant-majoor Remco van Viersen en mezzo-sopraan Emma Brown werd onder meer het Sanctus uit de Messe Solennelle van Charles Gounod uitgevoerd.
Read more…
Kennismaking met ds. Margreet Klokke (6 okt. 2018)
Sinds maart 2018 is ds. Margreet Klokke predikant van de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse kerk. Hoog tijd dus om nader met haar kennis te maken! Zij zong een repetitie met ons mee en meteen sloeg de vonk over. De motor van het Willisorgel raakte oververhit en we moesten allemaal naar buiten tot de motor, onder toeziend oog van de brandweer, was afgekoeld. Gelukkig konden we snel weer naar binnen en spraken wij met Margreet over muziek, terwijl het koor nog wat repetitietijd inhaalde...
Read more…
Kennismaking met Willeke Smits! (13 sep. 2018)
In de dienst van de Leidse Binnenstadsgemeente Hooglandse Kerk Leiden, van zondag 16 september, wordt Willeke Smits officieel als organist aan de Leidse Binnenstadsgemeente verbonden, en daarmee ook aan ons koor. Tijdens de eerste repetitie van het koor na de zomervakantie (maandag 3 september, ook de allereerste repetitie met haar) spraken wij met Willeke.
Read more…
Evensong 9 september (8 sep. 2018)
Na een hele week Evensongs (en Eucharist) te hebben gezongen in Gloucester Cathedral eind augustus, gaan we gewoon vrolijk door en we zingen a.s. zondag 9 september, Evensong in de Hooglandse Kerk te Leiden. Aanvang: 17.00 uur. Hans Brons staat weer voor het koor. Anton Doornhein speelt het Father Willis orgel. Het geheel staat onder de bezielende leiding van Jacob Korf. Toegang gratis.
Read more…
Terug uit Gloucester! (8 sep. 2018)
We zijn weer terug uit Gloucester! Het was een prachtige volle week zingen in de kathedraal, met zeven evensongs en een eucharist. Van maandag t/m vrijdag werden we op orgel fantastisch begeleid door Martyn Noble, sub-organist at Her Majesty's Chapel Royal, St James' Palace, London. Op zaterdag en zondag nam de ervaren Huw Williams, Director of Music at Bath Abbey, het stokje van hem over. Tussen de bedrijven door was er gelukkig ook nog tijd voor uitstapjes naar o.m. Tewkesbury, Worcester, Hereford, Great Malvern en de Cotwalds.
Read more…
Leidse Cantorij reist af naar Gloucester Cathedral! (14 aug. 2018)
Het is zover! Vanaf maandag 20 augustus zingt de Leidse Cantorij een week lang de diensten in Gloucester Cathedral.
Read more…
Zondag 17 juni evensong in Oude Kerk Delft! (6 jun. 2018)
Op zondag 17 juni a.s. om 19:00 uur zingt de Leidse Cantorij een evensong in de Oude Kerk van Delft. Organist is Anton Doornhein. Voorganger is ds. Arnold Vroomans.
Read more…
Willeke Smits per 1 augustus a.s. nieuwe organist Hooglandse kerk (6 jun. 2018)
De kerkenraad van de Leidse Binnenstadsgemeente heeft besloten Willeke Smits (1975) als nieuwe organist aan te trekken. Zij zal vanaf 1 augustus gaan spelen op de orgels die de Hooglandse kerk rijk is: het De Swart-Van Hagerbeerorgel, het kabinetorgel en het Father Willisorgel. Met dit besluit is de vacature die is ontstaan door het vertrek van Theo Visser weer ingevuld. Willeke wordt hiermee tevens de vaste begeleider van de Leidse Cantorij.
Read more…

Upcoming events