All News

Leidse Cantorij in TV programma 'Nederland zingt' (7 jan. 2018)
Alweer enige tijd geleden, in november 2015, vonden in onze eigen Hooglandse kerk opnames plaats van het EO-programma 'Nederland Zingt'. De Leidse Cantorij verleende hieraan medewerking. Op YouTube zijn enkele videofragmenten terug te vinden. Klink hieronder voor deze fragmenten.
Read more…
Stampvolle Hooglandse kerk geniet van Adventsconcert (22 dec. 2017)
Op zondag 17 december 2017 kon men in een stampvolle en sfeervol verlichte Hooglandse kerk genieten van een authentieke Engelse 'Lessons and Carols'.
Read more…
Adventsconcert: Lessons and Carols (24 nov. 2017)
Dit jaar staat het adventsconcert in het teken van een traditionele Engelse Lessons and Carols Service, onder meer bekend van de jaarlijkse TV-uitzending (BBC) met het wereldberoemde koor van King's College in Cambridge. Bekende en minder bekende muziek wordt afgewisseld met schriftlezingen. En zoals elk jaar is er ook nu weer ruimte voor samenzang. De dirigent is Hans Brons. De Cantorij wordt begeleid door organist Anton Doornhein. De toegang is vrij.
Read more…
Leidse Cantorij zoekt alten en tenoren! (24 nov. 2017)
De Leidse Cantorij zoekt versterking. Er is plaats voor alten en tenoren. Heb je koorervaring, kan je redelijk van blad zingen en vind je het leuk om eens per maand mee te werken aan kerkdiensten en Evensongs, neem dan contact met ons op. We repeteren op maandagavond in de Hooglandse Kerk van 20.00 uur tot 22.15 uur.
Read more…

Upcoming events